5 Ani de Even’thor

Posted On:02.25.2018

11907141_864836543585479_3592490815228471584_n5 Ani de Even’thor

20 august 2016. O zi ca oricare alta pentru unii, o zi specială pentru noi, pentru Even’thor. Obișnuiți să organizăm evenimente pentru alții, sau pentru voluntari, cu diverse teme (Halloween, Crăciun, 1 decembrie, 1 mai, caritabile etc.), a venit timpul sa ne organizăm propriul eveniment: sa ne sărbătorim primii 5 ani de existență!
În urmă cu 5 ani, în trenul care avea destinația Sibiu, câțiva tineri care mergeau la unul dintre cele mai frumoase festivaluri ale verii, Art Mania 2011, puneau bazele a ceea ce înseamnă astăzi Even’thor. Din 5 voluntari am crescut și ne-am mărit echipa cu până la 500 de voluntari activi de-a lungul acestei perioade.

Am fost la toate tipurile de evenimente: concerte, spectacole de teatru, conferințe de presă, meciuri de fotbal și de tenis, maratoane și alte competiții sportive (la care ne-am înrolat și ca participanți), patinaj artistic sau curse în noroi, evenimente la peste 3000 m altitudine sau festivaluri pe plajă. Am participat ca voluntari de la Guns’n’ Roses la Smiley, de la Sepultura la Delia, de la Enisferum la Cargo, de la Queen & Adam Lambert la zecile de concerte marca Alternosfera, de la Disney Festival la Coma, de la Baro Foro la Fire in the Park, de la Street Food Festival la Metalhead Meeting, de la Bike Fest la Folk You! De la Vița de Vie la Vunk, de la Green Sounds la Balkanik, de la Wushu la SummerWell și tot așa.

De la toate avem amintiri de neuitat și ne simțim cei mai norocoși că am fost acolo și am trăit în 5 ani cât alții în 10! Fie că am lucrat pe ploaie torențială la Grădina Uranus, sau pe 40 de grade în toropitorul soare din Piața Constituției (căci la Arene suntem răcoriți cu furtunul de apă), fie că am mers prin nămețile de la Cabana Mălăiești și refugiile de la Omu sau Bătrâna, fie că ne-am împotmolit în noroiul de la Electric Castle, Ultimate Mudness, Asaltul Lupilor, sau că am alergat pe nisipul Vămii veri la rând la Folk You, am făcut-o mereu cu zâmbetul pe buze, ne-am distrat și ne-am ajutat unii pe alții. Sărbătorirea celor 5 ani asta a însemnat, să ne celebrăm prieteniile și legătura strânsă care s-a creat între noi și care ne-a ajutat să ne dezvoltăm individual pe toate planurile.

 

Împreună ne petrecem Revelionul și zilele de naștere, tradiționalul grătar de 1 mai, petrecerea de Crăciun cu Secret Santa și Halloween-ul. Ne împărțim timpul și cei mai frumoși ani ai tinereții, suntem alături unii de alții la bine si la greu, ieșim la distracții împreună, dar tot așa ne mobilizăm și mergem să donăm sânge, sau ce este nevoie pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru.

În toți acești 5 ani am învățat multe unii de la alții și ne bucurăm că am făcut o schimbare în această industrie a evenimentelor: întâmpinând și ajutând iubitorii de evenimente, totodată îi facem să participe la cât mai multe, iar pe unii chiar îi educăm.

Pe 20 august despre asta a fost vorba: am dansat, ne-am distrat, am povestit despre cele mai amuzante lucruri pe care le-am făcut la evenimente, din care vă putem povesti puțin: ne putem lăuda că am adormit (când nu eram în tură, desigur) în cele mai neașteptate locuri: sub scenă în Vamă, pe băncile de la Arene, în hamac în Izvor, pe iarbă în Herăstrău, în backstage la Casa Presei și chiar pe scene.

Punctul culminant al petrecerii noastre a fost cu siguranță concertul propriei trupe pregătite de voluntarul nostru drag, Alex Stan. Ideea o avea el de ceva timp, însă vara aceasta s-a concretizat și astfel, pe scena din Geobar, au răsunat hituri de la AC/DC, Bon Jovi, Aerosmith sau Led Zeppelin si nu numai. În deschidere, am avut un moment cu atmosferă de foc de tabără: chitare acustice și mult folk, care ne-a încălzit și ne-a pregătit pentru mega petrecerea de după. Până în zori am zguduit Centrul Vechi împreună cu voluntarii noștri mai vechi și mai noi, alături de care sperăm să ne vedem la cât mai multe evenimente de acum înainte și de ce nu, la cât mai multe aniversări.
La mulți ani voluntari dragi, vă mulțumim că ne ajutați să continuăm să ne trăim pasiunea și să ne îndeplinim visurile. La mulți ani, Even’thor, this is the time of our lifes!

Text: Iuliana Stanca

Leave us a comment