Începe ediția a XI-a a Festivalului SoNoRo!

Posted On:02.25.2018

afis-sonoro-2016_bucuresti-2Între 28 octombrie și 14 noiembrie 2016 se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Festivalul poartă în acest an numele „La Muse et le Poète” și promite în 20 de concerte întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung.

Pentru ediția a XI-a a Festivalului SoNoRo directorii artistici ai Festivalului SoNoRo, pianista londoneza Diana Ketler și violistul român Răzvan Popovici, au creat din nou un program remarcabil, atât prin repertoriul ales cât și prin includerea în concertele festivalului pe câțiva dintre cei mai apreciați muzicieni ai momentului.

Deja o tradiție, concertul de deschidere va avea loc la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii, și va sta sub auspiciile Președinției României. Evenimentul va avea loc pe 28 octombrie și va fi urmat de alte 6 concerte în București, până pe 7 noiembrie. Festivalul SoNoRo va continua până pe 14 noiembrie, în Timișoara, Cluj și Bistrița.

Titlurile sugestive precum POUR UN TOMBEAU SANS NOM, LA MUSE HYPNOTIQUE, À CLARA sau LA MUSE INSPIRANT LE POĖTE invită publicul la o fascinantă călătorie muzicală în unele dintre cele mai frumoase spații ale capitalei: Ateneul Roman, Palatul Cercului Militar Național, Catedrala Sf. Iosif, Muzeul Național de Artă al României și anul acesta, pentru prima dată în istoria Festivalului, Sala Radio. Nu vor lipsi surprizele și locurile neobișnuite unde concertele vor fi integrate unei experiențe estetice complete: librăria Cărturești Carusel, ARCUB sau cele 5 locuri amousebouche – POINT, Casa Ion Mincu (Ordinul Arhitecților din România), Resedința Fundației Löwendal, Galeria Galateca și Sala de lectură a Facultății de Litere.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele şi abonamentele pentru concertele din București sunt disponibile la prețuri promoționale până la data de 17 octombrie 2016.

Concertul de închidere al ediției a XI-a a Festivalului SoNoRo va avea loc în premieră la Sala Radio. Pe lângă capodopere ale lui Carl Maria von Weber și Antonin Dvorak, publicul va putea alege prin vot, pe întreaga durată a festivalului, compozitorul al cărui piesă va fi interpretată în acest concert. BE OUR MUSE / FIȚI MUZA NOASTRĂ este o invitație la adresa publicului prin care acesta poate să devină o adevărată muză a muzicienilor.

 

Voluntarii care au ajutat la buna desfășurare a edițiilor SoNoRo anterioare sunt și de această dată prezenți. Pe lângă aceștia, ediției a XI-a i se vor alătura voluntari din echipa Even’thor, care participă pentru prima dată la acest eveniment de excepție.

Leave us a comment