Transilvania 100K 2017

Posted On:02.25.2018

article_image_medium__3C-3_60W-U_5CQ-C_28S-_23_60Q_2CC_28U-3_2CX-_23_3DS._23_40U_2CS1N-P_60_60_0A_60_0ATransilvania 100K 2017

Loc: Bran, jud. Brașov

Dată: 19-21 Mai

notă Even’thor

notă utilizator

[Total: 0    Average: 0/5]

Weekend-ul 19-21 mai 2017 se anunța a fi unul ploios, însă voluntarii noștri nu au fost descurajați și, înarmați cu punctualitate și haine impermeabile, vineri la ora 09:00 au dat startul unui sfârșit de săptămână pe cinste.
Ora 10:05, Gara de Nord, ruta București-Brașov, cafea și multă voie bună. Transilvania100k ne aștepta pentru al treilea an consecutiv, să îi fim ajutoare. Si noi nu ne lăsăm așteptați. La ora 15:00, ajunsă în Bran, echipa Even’thor era gata să înscrie cei peste 800 de concurenți veniți din 41 de țări la cursa montană care traversează una dintre cele mai frumoase zone din Europa de Est.

Busolă-check
Lanternă-check
Hartă-check
Curaj-check

După verificări amănunțite ale echipamentelor, explicații suplimentare referitoare la traseu și multe fișe de înscriere, voluntarii și-au terminat treaba. Asta doar pentru moment, pentru că sâmbătă, 20 mai era o zi cu adevarat importantă.

Mâncare gustoasă, un joc de biliard și ultimele informații referitoare la următoarea zi au încheiat prima zi la Șimon a voluntarilor. Un somn bun era cheia pentru a da randament în continuare.

Dis-de-dimineață s-a dat deșteptarea..cu greu, cum era de așteptat. Potențialul zilei, însă, era mai ușor de simțit când inspiram aerul rece și curat al munților. La ora 6:30 prima serie a plecat către posturi. Noi am fost la punctele de verificare pentru a-i nota pe concurenți și mai ales pentru a le oferi provizii, ca ei să își mențină energia pe durata ultramaratonului. Munții Bucegi i-au întâmpinat atât pe concurenți, cât și pe voluntari cu ploaie torențială și chiar grindină; însă echipa bine pregătită nu s-a lăsat speriată de „hazardul natural” la care a fost supusă. A doua serie a venit cu forțe proaspete după amiază pentru a-i înlocui pe colegii lor obosiți și….foarte uzi. Până în miez de noapte am vegheat punctul de finish al concursului pentru a-i întâmpina pe curajoșii înscriși la competiție. Târziu, schimbul doi s-a alăturat celorlalți voluntari la pensiune pentru a se relaxa și pentru a trage concluziile zilei.

Am căzut de acord că a fost o zi cu o puternică încărcătură emoțională din cauza concurenților osteniți care ajungeau cu greu, dar nu imposibil, la linia de Finish. Am încheiat, așadar, seara la o cină mai delicioasă și mai liniștitoare ca nicio alta, pentru că așa se întâmplă când ești înconjurat de oameni dragi alături de care ai muncit atâtea ore.

Ultima zi a venit cu premii pentru câștigători, mulțumiri și multe aprecieri pentru voluntarii care au asigurat revitalizarea alergătorilor și buna desfășurare a întregului concurs.

Cu părere de rău, echipa Even’thor se întoarce spre casa, lăsând în spate peisajul Transilvaniei noastre frumoase, care te lasă fără suflare. Nici bine nu au coborât din tren, că voluntarii deja visau la următoarea ediție a competiției Contelui Dracula.

Text: Diana Antonia Mihai

Leave us a comment